Referencer / nævneværdige job

Læs mere i de underlæggende menu-punkter eller find en platform hvis du har lyst til at rette henvendelse


CV i hovedtræk

Resumé af CV

Følgende faner viser de jobs jeg selv regner for at være substantielle nok ift. hhv udvikler og systemadmin/it-supporter.
Er der huller, betyder det at jeg har hentet levegrundlag ind, ved selvstændige freelance jobs eller har haft et studiejob/vikariat.
Et fyldestgørende CV kan bestilles ved henvendelse, skulle det have interesse.

Dell support /v IT Supporter

Jeg sad i ca. et års tid og besvarede kunder telefonisk på spørgsmål omkring Dell systemer og deres problemer i drivere/hardware henseende.
Det indebar en del sparring med kunden i at finde frem til den bedste løsning ift. fejlsøgning. Vi instruerede kunder i at erstatte hardware (CRU customer replacable units) i hhv. bærbare PC'ere samt printere.
Når vi ellers var kommet langt nok til at computeren startede uden fejl, blev der interageret med remote-desktops / vejledning i installation og opdatering af drivere til de specifikke modeller.

Conscius Systemadmin & Kundesupport

Conscius leverer et risikivurderingssystem samt en komplex visualisering/håndtering af energiforbrug (el, da jeg var ansat). Midas er navnet på softwaren og det er skrevet i Java.
For daværende drev SDC ligeledes Conscius' programmel til et stock-ticker system (bid/ask) kaldet Marketshare, som jeg var primær leason på. Det var bygget på Java kode ligeledes med hjælp fra Google Web Toolkit (GWT). Det blev pludselig skaleret op til at køre på nær ved 140 sparekasser og bankers forsider hvilket selvsagt var lidt af en udfordring.

Jeg var her, i en god 3 års tid, kundeservicemedarbejder, deltog i udviklingsteamets dagligdag og administrerede deres interne IT.
Jeg læste og forstod så at sige udviklerteamets javakode og 'oversatte' systemets funktionalitet til brugerne, ude hos kunderne. Vi fiksede undervejs et par deadlocks, noget memoryleak og smoothede ud, i workflows hvor det var nødvendigt.

Dertil kom, at de for daværende havde et on-premise datacenter som jeg administrede. Dvs. VMWare-visualiserede servere, som varetog f.x. Artifactory, Jenkins, Jira, integrationstests, demosites mv. Alt foregik på opensource licenserede operativsystemer (Debian primært) hvor Tomcat og Apache var de foretrukne motorer

Ejerforeningen Beatesmindevej's datanetværk

Jeg havde en ejerlejlighed i Gug, hvor vi havde det mest vidunderlige og billige internet med 2 linier på kobber. Vi var omkring 30+ brugere og der var en gut som havde sat det i stand (sonofon infrastrukturalist var han vist). Jeg gik med på råd og kiggede med, indtil han og bestyrelsen overlod tøjlerne til mig.
Det korte af det lange var; Cat 5-e kabler i hele ejendommen, ført ind i hver lejlighed og samlet i kælderen. 'Kælderen' bestod af et par HP switche og en Zywall USG firewall/router. Vi fik det meget sirligt sat op med dobbelte 20 Mbit kobber forbindelser ved TDC Erhverv. Da det så blev for lidt, kom vi lidt højere op i modulering men det er jo aldrig nok, så jeg blev ved med QoS og fingereret layer3 switching mv.Det endte dog til syvende og sidst med, at vi fik indstalleret fiber til boksen. Routeren knækkede så halsen på de 120+ Mbit, så til sidst gav vi op ift. dette samt omkostningerne for opgradering og vedligehold. Fiberen blev ført direkte ind til folk som så mange andre steder nu til dags.
Da var min sidste dåd gjort ift netværksopsætning - og hjemmesiden (som jeg jo udviklede og administrerede) blev skrevet om, til anden side.

Min rejse som freelancer - msDev

Eftersom jeg ikke havde noget endegyldigt eksamensbevis på min uddannelse, var det svært at finde jobs indenfor udviklerområdet. Jeg startede derfor et selvstændigt firma op, og skønt jeg aldrig fik det navneregistreret, blev det til en 3-5 opgaver om året sideløbende bi-jobbing.
Der findes kun én side der er live endnu - kirodanmark.dk - men google's Places API har ændret sig og der er ikke nogen der har udbedt sig en opdatering. Man kan prøve kirodanmark.dk som eksempel og skrive/klikke f.eks. Aalborg i søgefeltet, men live- / radius-søgning virker desværre ikke længere. Grunden til det virker p.t. er en lokal cachet version af Google Places API v2
Ellers har der været små-firmaer der har udbedt sig bl.a. vagtplan og profil-sider undervejs. Men det korte af det lange er, at jeg ikke besidder sælger-genet i mit DNA og derfor løb gesjæften ud i sandet med årene.

Hvis der er nogen der har eventuelle opgaver er jeg lydhør endnu :)

Datamarked

Datamarked er en virksomhed, der køber brugt IT, rengør og reparerer det og sælger det igen. Dertil er der brug for en webshop - og denne udviklede jeg på. E-commerce systemet 'Editor' (Eventa ™) er en special-løsning i PHP kode. Hjemmesiden blev SEO optimeret i samarbejde med Marketingsafdelingen og reklamekampagner - og ellers fik vi top-tunet med in-page søgning/filtrering samt optimering/bundling efter alle kunstens regler.

Systemet har nogle år på bagen, så meget af mit virke i backenden gik på at udvide funktionalitet og forny/opgradere til nutids-relevant kode. Det sidste og største projekt var en excel-lignende PID (product information document) editor, som kunne redigere egenskaber for produkters specifikationer.