Faglige kvalifikationer

Undervejs, ift min rejse i IT verdenen, er der et par ting der har hægtet sig på. Se nærmere for hver kategori.


Kvalifikationer

Kvalikationer / Færdigheder

Disse faneblade understreger de kompetencer jeg har oplært i kraft af studie, jobs og freelance virke.

Programmeringssprog

Generelle sprog

ANSI C / Posix / Basic
Laveste sprogstamme, forfader for andre programmeringssprog - lært og anvendt på universitetet ifm. microprocessorer
Perl
Det er efterhånden længe siden, men jeg mestrede dette sprog - fremfor Python og Tkl. Det ligger så meget op af sed / awk, så jeg måtte lære det.
C++
Objektorienteret variant af ANSI C - lært og anvendt på universitetet ifm. microprocessorer, sidenhen på Arduino
Powershell / Batch / Bash script
Scripting på kommandolinie er mit umiddelbare Go-To, hvis noget skal automatiseres. Andre vælger måske makro-programmer, men det er altså så simpelt, lige at kaste et stykke tekst in på en linie og trykke enter - eller afvikle en .ps1 mv.

Frontend programmering

HTML
HyperText Markup Language - grundlæggende for det meste jeg laver... Startede i 8. klasse
Javascript ECMA 5 - anno 2009
Grundlæggende for det meste jeg laver i hjemmesider... Tog rigtig fart på universitetet.
CSS 3
Styling af HTML - er pænt godt med, svagheder ligger nok i Flex
Javascript ECMA 6 - anno 2015
Har styr på formattering af funktions expressions / const mv. men objektorienteret Javascript definerer jeg stadig som Prototype

Backend programmering

C# / ASP.Net / Razor v2
C# leger jeg med, så snart jeg kan komme til det. Det lagde grundlaget for en del af det programmel, jeg udviklede som freelance. Siden her er en ASP.NET Core Web App (v6) ovenpå EntityFramework Core som ORM.
Java
Java var basis for at lære objekt-orienteret højniveau sprog på universitetet. Jeg anvendte det i praksis til en vis grad, da jeg arbejde hos Conscius
PHP
Mit modersprog i backend-verdenen.
Har anvendt det i al min tid, siden jeg forlod Java.

Kompetencer indenfor IT Support

 • Netværk; Switching, routing og firewalling
 • Operativsystemer; Windows og Linux (til dels OS X)
 • Programmel; Office 365, OBS Studio, Photoshop, Active Directory, Backup rutiner, Ghost'ing
 • Drivere og lowlevel; Partitionering og formattering, omfattende driverkendskab (forfatter nogle engang imellem)
 • Hardware; Vis mig en defekt og jeg lokaliserer sikkert den implicerede komponent... Kender specifikationer på det meste hardware (monitorer, routere, printere, RAID osv)
 • Vejledning; Under samtale ved jeg normalt hurtigt, hvor en bruger ligger kompetencemæssig og formidler derfor tilsvarende
 • Kompetencer indenfor System-administration

 • Netværk; Har styr på grejet og kender en del til at opsætte en infrastruktur korrekt (Wifi / LAN / Bridging og Extending)
 • Datacenter / Domænecontroller; Jeg forvaltede mit eget lille datacenter på VMWare som freelancer og også i større regi, hos Conscius
 • ........ TO BE DONE

  Sprogkundskaber

  Generelle sprog

  Dansk
  Jeg føler mig ret kompetent i det danske sprog, på en god dag - særligt i det skrevne dansk.
  Norsk / Svensk
  Over én kam, så forstår jeg nok tilsvarende meget og gør mig kun en smule nemmere forståelig overfor nordmænd. Men det er vist meget naturligt. Mange feriemål er gået indenfor skandinaviens grænser, over tidens løb.
  Engelsk
  Engelsk er jeg vældig bevandret i. Det er de færreste ord jeg skal tænke over - begyndte ret tidligt med engelsk og programmering / netflix har taget mig resten ad vejen :)
  Tysk
  Tysk har jeg aldrig brudt mig om i det skrevne sprog.. For meget grammatik, men læser det meste hvis jeg gives tid - folkeskolelærdommen hænger stadig ved og går det ikke for hurtigt kan jeg da gøre mig forståeligt.

  Min rejse som freelancer - msDev

  Eftersom jeg ikke havde noget endegyldigt eksamensbevis på min uddannelse, var det svært at finde jobs indenfor udviklerområdet. Jeg startede derfor et selvstændigt firma op, og skønt jeg aldrig fik det navneregistreret, blev det til en 3-5 opgaver om året sideløbende bi-jobbing.
  Der findes kun én side der er live endnu - kirodanmark.dk - men google's Places API har ændret sig og der er ikke nogen der har udbedt sig en opdatering. Man kan prøve kirodanmark.dk som eksempel og skrive/klikke f.eks. Aalborg i søgefeltet, men live- / radius-søgning virker desværre ikke længere. Grunden til det virker p.t. er en lokal cachet version af Google Places API v2
  Ellers har der været små-firmaer der har udbedt sig bl.a. vagtplan og profil-sider undervejs. Men det korte af det lange er, at jeg ikke besidder sælger-genet i mit DNA og derfor løb gesjæften ud i sandet med årene.

  Hvis der er nogen der har eventuelle opgaver er jeg lydhør endnu :)